Parboiled
Ποικιλία κίτρινου μακρύσπερμου ρυζιού, Ελληνικής προέλευσης από καλλιέργειες, κυρίως του Νομού Θεσσαλονίκης. Αποτελεί προϊόν υγροθερμικής επεξεργασίας και σε αυτό οφείλεται το κίτρινο χρώμα του. Αρχικά, οι κόκκοι του επιδέχονται βρασμό με το φλοιό, ο οποίος σε δεύτερη φάση απομακρύνεται. Η απόδοση των κόκκων στο μαγείρεμα είναι τέτοια, που το καθιστά ιδανικό για πιλάφι, καθώς παραμένει σπυρωτό χωρίς να λασπώνει. Επίσης, χρειάζεται λιγότερο χρόνο μαγειρέματος.
Διαστάσεις κόκκου: >7mm Θραύσματα κόκκων: 5% max Υγρασία: 14-15% max