Ποικιλίες Ρυζιού

Λόγω των αλατούχων εδαφών, στην Ελλάδα καλλιεργείται ίσως το πιο γευστικό ρύζι στην Ευρώπη. Οι ποικιλίες που επεξεργάζεται η Αρναουτέλης Α.Ε.Β.Ε. χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες: Στις εγχώριες ποικιλίες και στις εισαγόμενες ποικιλίες.

Ελληνική Ποικιλία

Γλασέ

Ποικιλία μεσόσπερμου ρυζιού η οποία καλλιεργείται κυρίως στους νομούς Θεσσαλονίκης, Φθιώτιδας και Αιτωλοακαρνανίας. Καθώς οι κόκκοι του τείνουν να προσκολλώνται μεταξύ τους κατά το μαγείρεμα, είναι ιδανικό για σούπες, για γεμιστά και γλυκά όπως το ρυζόγαλο.

ανά 100g

% ΠΠΑ

Ελληνική Ποικιλία

Καρολίνα

Ποικιλία μεσόσπερμου ρυζιού η οποία καλλιεργείται κυρίως στους νομούς Σερρών και Θεσσαλονίκης. Κάθε κόκκος είναι πλούσιος σε αμυλόζη και για αυτό το λόγο προτείνεται για την παρασκευή εξαιρετικού ριζότο.

ανά 100g

% ΠΠΑ

Ελληνική Ποικιλία

Νυχάκι

Ποικιλία μακρύσπερμου ρυζιού η οποία καλλιεργείται κυρίως στους νομούς Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αιτωλοακαρνανίας. Η απόδοση των κόκκων στο μαγείρεμα είναι τέτοια, που το καθιστά ιδανικό για σπυρωτό πιλάφι, συνταγές με ρύζι στον ατμό και κρύες ή ζεστές σαλάτες.

ανά 100g

% ΠΠΑ

Ελληνική Ποικιλία

Parboiled

Ποικιλία μακρύσπερμου ρυζιού η οποία καλλιεργείται κυρίως στο νομό Θεσσαλονίκης. Αποτελεί προϊόν υγροθερμικής επεξεργασίας (Parboiled) και σε αυτό οφείλεται το κίτρινο χρώμα του, διότι οι κόκκοι του επιδέχονται βρασμό με το φλοιό, ο οποίος σε δεύτερη φάση απομακρύνεται. Η απόδοση των κόκκων στο μαγείρεμα είναι τέτοια, που το καθιστά ιδανικό για πιλάφι, καθώς παραμένει σπυρωτό χωρίς να λασπώνει. Επίσης, χρειάζεται λιγότερο χρόνο μαγειρέματος.

ανά 100g

% ΠΠΑ

Ελληνική Ποικιλία

Ρύζι Καστανό

Ποικιλία ρυζιού μερικώς αποφλοιωμένο και γι’ αυτό είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Απαιτεί περισσότερο χρόνο μαγειρέματος από το λευκό ρύζι και προτείνεται για συνταγές χαμηλών θερμίδων είτε σαν συνοδευτικό είτε για σαλάτες.

ανά 100g

% ΠΠΑ

Εισαγώμενη Ποικιλία

Jasmine

Ποικιλία μακρύσπερμου ρυζιού με λεπτό κόκκο και προέλευση από την Ταϊλάνδη & την Καμπότζη. Είναι φυσικά αρωματισμένο ρύζι και καλλιεργείται σε υψίπεδα, τις ειδικά διαμορφωμένες πεζούλες. Το φυσικό του άρωμα το λαμβάνει από τα ιδιαίτερα συστατικά του υπεδάφους όπου καλλιεργείται. Είναι ιδανικό για πιλάφι και ρύζι ατμού με εξωτική και ντελικάτη γεύση.

ανά 100g

% ΠΠΑ

Εισαγώμενη Ποικιλία

Basmati

Ποικιλία μακρύσπερμου ρυζιού με λεπτό κόκκο και προέλευση από τα σύνορα Ινδίας και Πακιστάν. Είναι φυσικά αρωματισμένο ρύζι από τα ιδιαίτερα συστατικά του υπεδάφους όπου καλλιεργείται. Είναι ιδανικό για πιλάφι με εξωτική γεύση.

ανά 100g

% ΠΠΑ

Εισαγώμενη Ποικιλία

Wild Rice

Το αγριόρυζο καλλιεργείται στην Β. Αμερική και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και υδατάνθρακες.

ανά 100g

% ΠΠΑ

Εισαγώμενη Ποικιλία

Θραύσματα ρυζιού

Αποτελεί παραπροϊόν της επεξεργασίας του ρυζιού. Προκύπτει μετά το στάδιο της λεύκανσης του αποφλοιωμένου ρυζιού. Χρησιμοποιείται κυρίως στις Βιομηχανίες Τροφίμων και για ζωοτροφές.