Λόγω των αλατούχων εδαφών, στην Ελλάδα καλλιεργείται ίσως το πιο γευστικό ρύζι στην Ευρώπη. Οι ποικιλίες που επεξεργάζεται η Αρναουτέλης Α.Ε.Β.Ε. χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες: Στις εγχώριες ποικιλίες και στις εισαγόμενες ποικιλίες.
Ελληνική Ποικιλία
Ποικιλία μεσόσπερμου ρυζιού η οποία καλλιεργείται κυρίως στους νομούς Θεσσαλονίκης, Φθιώτιδας και Αιτωλοακαρνανίας. Καθώς οι κόκκοι του τείνουν να προσκολλώνται μεταξύ τους κατά το μαγείρεμα, είναι ιδανικό για σούπες, για γεμιστά και γλυκά όπως το ρυζόγαλο.
Ελληνική Ποικιλία
Ποικιλία μεσόσπερμου ρυζιού η οποία καλλιεργείται κυρίως στους νομούς Σερρών και Θεσσαλονίκης. Κάθε κόκκος είναι πλούσιος σε αμυλόζη και για αυτό το λόγο προτείνεται για την παρασκευή εξαιρετικού ριζότο.
Ελληνική Ποικιλία
Ποικιλία μακρύσπερμου ρυζιού η οποία καλλιεργείται κυρίως στους νομούς Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αιτωλοακαρνανίας. Η απόδοση των κόκκων στο μαγείρεμα είναι τέτοια, που το καθιστά ιδανικό για σπυρωτό πιλάφι, συνταγές με ρύζι στον ατμό και κρύες ή ζεστές σαλάτες.
Ελληνική Ποικιλία
Ποικιλία μακρύσπερμου ρυζιού η οποία καλλιεργείται κυρίως στο νομό Θεσσαλονίκης. Αποτελεί προϊόν υγροθερμικής επεξεργασίας (Parboiled) και σε αυτό οφείλεται το κίτρινο χρώμα του, διότι οι κόκκοι του επιδέχονται βρασμό με το φλοιό, ο οποίος σε δεύτερη φάση απομακρύνεται. Η απόδοση των κόκκων στο μαγείρεμα είναι τέτοια, που το καθιστά ιδανικό για πιλάφι, καθώς παραμένει σπυρωτό χωρίς να λασπώνει. Επίσης, χρειάζεται λιγότερο χρόνο μαγειρέματος.
Ελληνική Ποικιλία
Ποικιλία ρυζιού μερικώς αποφλοιωμένο και γι’ αυτό είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Απαιτεί περισσότερο χρόνο μαγειρέματος από το λευκό ρύζι και προτείνεται για συνταγές χαμηλών θερμίδων είτε σαν συνοδευτικό είτε για σαλάτες.
Εισαγώμενη Ποικιλία
Ποικιλία μακρύσπερμου ρυζιού με λεπτό κόκκο και προέλευση από την Ταϊλάνδη & την Καμπότζη. Είναι φυσικά αρωματισμένο ρύζι και καλλιεργείται σε υψίπεδα, τις ειδικά διαμορφωμένες πεζούλες. Το φυσικό του άρωμα το λαμβάνει από τα ιδιαίτερα συστατικά του υπεδάφους όπου καλλιεργείται. Είναι ιδανικό για πιλάφι και ρύζι ατμού με εξωτική και ντελικάτη γεύση.
Εισαγώμενη Ποικιλία
Ποικιλία μακρύσπερμου ρυζιού με λεπτό κόκκο και προέλευση από τα σύνορα Ινδίας και Πακιστάν. Είναι φυσικά αρωματισμένο ρύζι από τα ιδιαίτερα συστατικά του υπεδάφους όπου καλλιεργείται. Είναι ιδανικό για πιλάφι με εξωτική γεύση.
Εισαγώμενη Ποικιλία
Το αγριόρυζο καλλιεργείται στην Β. Αμερική και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και υδατάνθρακες.
Εισαγώμενη Ποικιλία
Αποτελεί παραπροϊόν της επεξεργασίας του ρυζιού. Προκύπτει μετά το στάδιο της λεύκανσης του αποφλοιωμένου ρυζιού. Χρησιμοποιείται κυρίως στις Βιομηχανίες Τροφίμων και για ζωοτροφές.
info@arnaoutelis.gr
+30 22310 22414
Στυλίδος 55, ΤΚ 351 00 Λαμία